UNIVERSITETET I BERGEN : MELDINGSTJENESTEN :

PRESSEMELDINGER

20.8.2008
Klart for kongelig besøk ved Universitetet i Bergen 27. august

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen er tilstede for å kunngjøre mottakerne av tildelingen fra Kronprinsparets Humanitære Fond onsdag 27. august 2008, under et arrangement i det nye Studentsenteret i Bergen.

Tid og sted:
Onsdag 27. august kl. 11.00 – 14.00
Studentsenteret, Parkveien 1

Det blir et variert program med både faglige og kunstneriske innslag. Aktører fra Fargespill og sopranen Rhoda Ondeng Wilhelmsen vil opptre. Etter prisutdelingen får kronprinsparet møte aktører fra frivillige organisasjoner i Bergen gjennom utstillinger og stands i Studentsenteret, før de får stifte faglig bekjentskap med UiB gjennom korte, populærvitenskapelige fordrag fra professorene Birgitta Åsjø og Bernt Lindtjørn. Tema er HIV/AIDS og problemstillinger knyttet til fattigdom, helse og vaksineprogrammer.

- Dette er tema vi vet kronprinsparet er opptatt av og tidligere har vist stort samfunnsengasjement for. På disse områdene er UiB også i den internasjonale forskningsfronten, sier rektor Sigmund Grønmo ved UiB.

Kronprinsparets Humanitære Fond ble stiftet 25. august 2001, samme dag som kronprinsparet giftet seg. Fondet har siden delt ut midler til flere internasjonale prosjekt innenfor helse og utdanning, i tillegg til nasjonale prosjekt innenfor temaområdene oppvekstvilkår og inkludering.

Pressen er hjertelig velkommen til å dekke arrangementet. Vi kommer tilbake med nærmere detaljert program og praktiske opplysninger til pressen om fotopunkt mm. dagen før arrangementet.

Kontaktpersoner:
Sigmund Grønmo, rektor ved Universitetet i Bergen, tlf: 55 582002, mob: 957 70068, e-post: sigmund.gronmo@rektor.uib.no

Mia Kolbjørnsen, mediekontakt, Formidlingsavdelingen, Universitetet i Bergen,
tlf: 55 589039, mob: 900 42434, e-post: mia.kolbjornsen@form.uib.no

SISTE 20 PRESSEMELDINGER

• Statsbudsjett og ny langtidsplan for forskning og utdanning
• Den etiske evalueringen av petroleumsforskningen er klar
• Flere vil bli lektor
• Elvbakken slutter som universitetsdirektør
• Åpning av det akademiske året
• Mat, en global utfordring
• - Vi skal stoppe kreftsvulstane
• Får penger til aula
• Bjerknessenteret får Christieprisen
• Olsen blir rektor
• Størst økning av søkere til UiB
• Ni av ti studenter trives i utlandet
• Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken tilsatt i ny åremålsperiode
• Investerer ikke i fremtiden
• Skuffet over manglende støtte
• Gikk forfedrene våre kledd i brennesle?
• Flere får tilbud om studieplass ved Universitetet i Bergen
• Stadig flere vil studere realfag ved Universitetet i Bergen